Effekten af intermittent faste

Når vi tænker på at leve et sundere liv, tænker de fleste af os på at eliminere dårlige ting som at ryge eller spise usund mad. Men i stedet for at forsøge at skære de dårlige ting ud af vores liv, kan vi også fokusere på at tilføje gode ting til dem. Intermittent faste er en måde at tilføje noget godt til dit liv for at forbedre din sundhed og opnå længere levetid.

Lad os komme i gang med Intermittent faste's sundhedsfordele og se om Intermittent faste & kaffe kan fungere og ikke bryder fasten.

Intermittent fasting er en fasteplan, der optimerer stofskiftet og øger vægttabet. Hvis det praktiseres korrekt, kan IF være en betydelig livsstilsændring, der fører til vægttab og vægtstyring. De to mest udbredte metoder til intermittent fasting er 16/8 metoden og 5:2 metoden.

Hvordan opstod Intermittent Faste?

Fasten har været praktiseret i århundreder, men det er først for nylig blevet populært med opkomsten af intermittent faste. Selvom intermittent faste ikke er en helt ny idé – det blev først introduceret af Hippokrates for 2.500 år siden. Intermittent faste er spisning, der opfordrer dig til at faste i korte perioder.

Intermittent faste behøver ikke at være kompliceret: De fleste mennesker spiser en sen frokost, mens de følger en tidspunktsbegrænset cyklus. Denne enkle ændring har flere fordele:

Jo mere du faster (op til 24 timer), jo flere fordele vil du opleve. Ifølge undersøgelser begynder din krop at skabe flere celler i leveren efter kun 24 timers faste.

Der er masser af teorier om de bedste måder at leve på for at forblive sund, når du bliver ældre. De fleste af disse teorier involverer en eller anden form for kost eller motion, og selvom de alle er værd at overveje (og nogle af dem kan endda være rigtige), er der en, du sandsynligvis ikke har hørt om, som skiller sig ud som værende særligt effektiv.

  Intermitterende faste: Sundhedsfordele

  Der er mange sundhedsfordele ved intermitterende faste, og det er godt at kende dem. Nogle af studierne blev udført på dyr, mens andre var på voksne mennesker. Det er værd at bemærke, at resultaterne kan variere afhængigt af en persons alder og andre faktorer.

  I dyrestudier forhindrede intermitterende faste fedme og forbedrede endda udholdenhed. I menneskestudier tabte overvægtige mennesker, der fastede intermitterende, vægt, mens de opretholdt muskelmasse. Og i seks korte studier med overvægtige voksne mennesker førte intermitterende faste til vægttab.

  Selvom det er sandt, at IF ikke er for alle og ikke bør bruges som et værktøj til vægttab, er en af ​​de mest betydningsfulde fordele, som forskere har fundet, den positive virkning det har på hjernen. En museundersøgelse viste, at intermitterende faste forbedrer arbejdshukommelse og verbal hukommelse hos voksne mennesker.

  Andre studier har vist, at periodisk faste for sundhed også beskytter mod kognitiv tilbagegang, en naturlig del af aldringsprocessen. Det forbedrer hukommelsen og styrker forbindelserne mellem neuronerne i hjernen. Det betyder, at du vil have forbedrede kognitive evner med regelmæssig brug, men du vil også lære nye ting lettere.

  Fasten hjalp også på vævs sundhed, fordi det hos dyr reducerede skade under operationer og forbedrede resultaterne.

  Intermittent fasting coffee, Can you still drink coffee when fasting?

  Intermitterende faste og kaffe

  Kaffe er den mest udbredte drik på planeten. Cirka 400 millioner kopper kaffe drikkes dagligt i USA. Hver mand, kvinde og barn i Amerika drikker tre kopper kaffe om dagen! Efter olie er kaffe verdens anden mest værdifulde handelsvare. Kaffe er en populær drik, som folk har nydt i årtusinder.

  En kop sort kaffe kan drikkes under intermitterende faste uden at bryde fasten. 'Intermitterende faste kaffe' er en drik uden kalorier. Man kan drikke vand, te eller andre kaloriefrie drikkevarer eller indtage en lille mængde kalorier i fastevinduet. Så hvorfor skelner man mellem kaffe og dens koffeinholdige søskende?

  Sort kaffe består af vand og ristede kaffebønner. Når bønnerne ristes, frigives de naturlige olier i bønnerne og blandes med vandet. Resultatet er en mørkebrun væske, der ikke indeholder fedt (som hel mælk) eller sukker (som smagstilsat sirup). Sort kaffe kan indtages frit under intermitterende faste, da den ikke indeholder nogen kalorier.

  Hvis man tilføjer noget kalorieholdigt til sin kaffe, bryder man dog fasten. Sort kaffe består af malede kaffebønner, der kan indeholde koffein. Koffeinindholdet i en kop sort kaffe afhænger af mængden af malede kaffebønner, der bruges, og bryggetiden. En kop filtreret sort kaffe vil indeholde cirka 60 milligram (mg) koffein på sit stærkeste og svageste punkt under brygningen. De naturlige olier i bønnerne frigives og blandes med vandet, når de ristes.

  Kan du drikke kaffe under intermittent fasting?

  Ja, i alt væsentligt kan du drikke sort kaffe under faste. Du kan også drikke koffeinfri kaffe, hvis du vil, eller te. Det er vigtigt at huske på, at du vil tage på i vægt, hvis du indtager flere kalorier end din krop har brug for energi i løbet af dagen. Så hvis du tilføjer noget til din kaffe, der indeholder kalorier, bryder du fasten. Du kan også drikke en kaloriefri drik som vand i fasteperioden.

  Hvad tæller som morgenmad, når man praktiserer IF? Der er masser af måder at tolke det på – nogle siger, at du kun bør spise i en otte-timers vindue om morgenen, nogle siger 10 timer, andre måske hævder, at de ikke bryder sig, og at de ikke spiser, indtil da. Det er acceptabelt at drikke sort kaffe som en del af din daglige rutine. Hvis det endnu ikke er en del af din rutine, men intermittent fasting virker for dig, så prøv det!

  Konklusion

  De, der er interesseret i at lære mere om intermittent fasting, vil drage fordel af at konsultere en ekspert og tale med deres læge. Vær forberedt på at føle nogle virkninger af sult og tilpasse sig ændringen i spisetidspunktet, men det er et tegn på, at kroppen vænner sig til denne nye livsstil. De sundhedsmæssige fordele ved intermittent fasting er potentiel vægttab og overordnede sundhedsfordele. Ikke desto mindre bør alle fortsætte forsigtigt, da kroppen har brug for brændstof og næringsstoffer i løbet af dagen for at fungere korrekt.