Effekter af intermitterende faste på sund aldring: den komplette guide.

Introduktion

Når vi tænker på at leve et sundere liv, tænker de fleste af os på at eliminere dårlige vaner som rygning eller usund kost. I stedet for at forsøge at fjerne det dårlige fra vores liv kan vi også fokusere på at tilføje gode ting. Intermittent fasting er en måde at tilføje noget positivt til dit liv for at forbedre sundhed og levetid.

Intermitterende faste er en fastlagt spiseplan for at optimere stofskiftet og øge vægttab. Hvis det praktiseres korrekt, kan intermitterende faste være en betydelig livsstilsændring, der fører til vægttab og vægtstyring. Den 16/8 metode og 5:2 metoden er de to mest udbredte teknikker inden for intermitterende faste.

Hvordan opstod intermitterende faste?

Faste har været praktiseret i århundreder, men det er for nylig blevet populært med stigningen af intermitterende faste. Selvom intermitterende faste ikke er en helt ny idé, blev den først introduceret af Hippokrates for 2.500 år siden. Intermitterende faste indebærer, at man faster i korte perioder.

Gør ikke intermitterende faste kompliceret:

De fleste mennesker har en sen frokost og følger en tidsbegrænset cyklus med fodring. Denne simple ændring har flere fordele: Jo længere du faster (op til 24 timer), desto flere fordele vil du opleve. Ifølge undersøgelser begynder din krop at danne flere celler i leveren efter kun 24 timers faste.

Der er masser af teorier om de bedste måder at leve på for at forblive sund, når du bliver ældre. De fleste af disse teorier involverer nogle form for kost eller motion, og selvom de alle er værd at overveje (og nogle kan endda være korrekte), er der en, du sandsynligvis ikke har hørt om, der skiller sig ud som særligt effektiv.

Intermitterende faste: Sundhedsfordele

Der er mange sundhedsfordele ved intermitterende faste, og det er godt at kende dem. Nogle af studierne blev udført på dyr, mens andre blev udført på voksne mennesker. Det er værd at bemærke, at resultaterne kan variere afhængigt af en persons alder og andre faktorer.

I dyrestudier forhindrede intermitterende faste fedme og forbedrede endda udholdenhed. I menneskestudier tabte overvægtige personer, der fastede intermitterende, vægt, samtidig med at de opretholdt muskelmasse. Og i seks korte studier med overvægtige voksne førte intermitterende faste til vægttab.

Selvom det er sandt, at intermitterende faste ikke er for alle og ikke bør bruges som et værktøj til vægttab, er en af de mest betydningsfulde fordele, forskerne har fundet, den positive virkning, det har på hjernen. En museundersøgelse viste, at intermitterende faste forbedrer arbejdshukommelse og verbal hukommelse hos voksne mennesker.

Andre studier har vist, at intermitterende faste også beskytter mod kognitiv tilbagegang, en naturlig del af aldring. Det forbedrer hukommelsen og styrker forbindelserne mellem neuroner i din hjerne. Dette betyder, at du vil have forbedrede kognitive evner med regelmæssig brug, men du vil også lære nye ting lettere.

Faste hjalp også vævshelbredelse, fordi det i dyr reducerede skader under kirurgi og forbedrede resultater.

Intermitterende faste kaffe

Kaffe er den mest forbrugte drik på planeten. Cirka 400 millioner kopper kaffe drikkes dagligt i USA. Hver mand, kvinde og barn i Amerika drikker tre kopper kaffe hver dag! Efter petroleum er kaffe verdens næstmest værdifulde vare. Kaffe er en populær drik, nydt af mennesker over hele verden i årtusinder.

En kop sort kaffe kan indtages under intermitterende faste uden at bryde fasten. 'Intermitterende faste kaffe' er en kaloriefri drik. Man må gerne drikke vand, te eller andre kaloriefrie drikke eller have en lav mængde kalorier i din fasteperiode. Så hvorfor skærer kaffe sig ud fra sine koffeinfulde fætre?

Sort kaffe består af vand og ristede kaffebønner. Når bønnerne ristes, frigives de naturlige olier i bønnerne og blandes med vandet. Resultatet er en mørkebrun væske, der ikke indeholder fedt (som hel mælk) eller sukker (som smagsstoffer). Sort kaffe kan indtages frit under intermitterende faste, da det ikke indeholder kalorier.

Hvis du derimod tilsætter noget kalorietungt til din kaffe, bryder du fasten. Sort kaffe består af malede kaffebønner, der kan indeholde koffein. Koffeinindholdet i en kop sort kaffe afhænger af mængden af malede kaffe, der bruges, og bryggetiden. En kop filtreret sort kaffe vil indeholde cirka 60 milligram (mg) koffein på dens stærkeste og svageste punkter under brygningen. De naturlige olier i bønnerne frigives og kombineres med vandet, når de ristes.

Kan du drikke kaffe under intermitterende faste?

Ja, du kan drikke sort kaffe under faste, kort sagt. Du kan også drikke koffeinfri kaffe, hvis du foretrækker det, eller te. Det er vigtigt at huske 

på, at du vil tage på i vægt, hvis du indtager flere kalorier, end din krop har brug for energi i løbet af dagen. Så hvis du tilføjer noget til din kaffe, der indeholder kalorier, bryder du fasten. Du kan også drikke en kaloriefri drik som vand under fastefasen.

Hvad tæller egentlig som morgenmad under intermitterende faste? Der er mange måder at tolke det på – nogle siger, at du kun bør spise i et otte-timers vindue om morgenen; nogle siger 10 timer; andre kan hævde, at de ikke bekymrer sig og ikke spiser, indtil da. Det er acceptabelt at drikke sort kaffe som en del af din daglige rutine. Hvis det ikke er en del af din rutine endnu, men intermitterende faste fungerer for dig, så prøv det!

Konklusion

De, der er interesseret i at lære mere om intermitterende faste, vil have gavn af at konsultere en ekspert og tale med deres læge. Vær forberedt på at føle nogle virkninger af sult og vænne dig til ændringen i spiseplanen, men det er et tegn på, at kroppen vænner sig til denne nye livsstil. Den sunde fordel ved intermitterende faste er potentialet for vægttab og generelle sundhedsfordele. Alligevel bør alle procedere forsigtigt, da kroppen har brug for brændstof og næringsstoffer i løbet af dagen for at fungere korrekt.