David Sinclair Kosttilskud hvad tager han? hans sundheds- og kostprotokol

David Sinclair er ikke et nyt navn, især ikke for dem, der er optaget af en sund livsstil. Denne 52-årige maestro er professor og forsker ved Harvard Medical School. Hans fokus er på aldring, som er et varmt emne for den nuværende generation, der er fokuseret på at føre en sund og tilfredsstillende livsstil. Han er også medstifter af flere biotekvirksomheder, som omfatter Liberty Biosecurity Board, ArcBio, Metrobiotech, Genocea Biosciences, Sirtris Pharmaceuticals og mange flere. Hvis du ser på et af hans billeder, vil du bemærke, at han ser ret ung ud med sine 52 år, mens de fleste af os begynder at kæmpe med rynker og andre tegn på aldring, allerede når vi nærmer os de 40. For nogle starter aldringsprocessen allerede, når de er 30. 

David sinclair kosttilskud, hvad tager han? Hans sundheds- og kostprotokol

Så hvad er det, der hjælper denne talentfulde forsker med at se så ung og sund ud? Hvilke kosttilskud tager han for at bremse virkningerne og tegnene på aldring? Lad os tage et kort kig på de kosttilskud og den kost, som David Sinclair tager dagligt.

Forståelse af David Sinclairs daglige Longevity-rutine

.

Før vi ser på de kosttilskud, som David Sinclair tager, så lad os se på, hvordan en dag i hans liv ser ud.

Det første, han gør, er at undgå en masse kød og stegt mad. Ifølge Sinclair tager hans tarmbakterier det ikke så godt. Det kan også ske for de fleste storspisere. Vi har både gode og dårlige bakterier i vores mave, men de gavnlige bakterier hjælper med fordøjelsen. Så det er vigtigt at vælge let mad med minimal olie eller forarbejdning.

David Sinclairs diæt

En typisk David Sinclair-kost involverer ost og grøntsager, der er kogt sammen eller endda serveret rå med nogle dips. Fokus er at holde det så råt som muligt, men stadig med måde. En anden afsløring af David Sinclairs kost er, at han ikke har indtaget et stort dessertbaseret måltid i mere end et årti. Men en skefuld eller to skader ikke. Nøglen er at praktisere kontrol og mådehold.

David Sinclair spiser desuden kun ét måltid om dagen i mindst to uger. Når det gælder motion, løber han mindst 20 kilometer på sit løbebånd tre gange om ugen. Derudover dyrker han også let håndvægtstræning med et højere antal gentagelser, der udføres hurtigt for at sikre bedre styrke og aerob påvirkning.

Sinclair mener, at fedme er lige så skadeligt som rygning. Så det er vigtigt at opretholde et rationelt BMI (Body Mass Index). Et ideelt tal, som han foreslår, ligger mellem 23 og 25. For nylig blev quercetin og fisetin inkluderet i David Sinclairs kost. Førstnævnte hjælper med et hurtigt immunitetsboost og reducerer samtidig allergier. Fisetin fungerer som en antioxidant, som er en vigtig ingrediens, der fremmer opbremsningen af aldringsprocessen.

Han bruger også resveratrol sammen med fed mad for at beskytte kroppen mod mulige sygdomme som kræft, Alzheimers eller diabetes på grund af dets antiinflammatoriske egenskaber.

Hans morgenrutine omfatter en kop kaffe efterfulgt af en kop grøn te. Derudover anbefaler han at begrænse proteinindtaget, især rødt kød. Det skyldes, at rødt kød indeholder TMAO, eller trimethylamin N-Oxid, som er blevet sat i forbindelse med hjertesygdomme.

Lidt fisk og lejlighedsvis kylling fungerer fint for den berømte forsker. Han foreslår også brug af briller med blåt lys for at forbedre søvnkvaliteten inden sengetid.

 

David Sinclair kosttilskud: En gennemgang

.

Nu hvor du kender til David Sinclairs kost, så lad os tage et hurtigt kig på den komplette stak af kosttilskud, som forskeren foretrækker. Der er ingen anbefaling eller promovering af de pågældende mærker eller kosttilskud. Enhver læser, der beslutter sig for at følge Sinclairs eksempel, bør rådføre sig med sin læge, før han tager de kosttilskud, han anbefaler (som afsløret i interviews og i hans bog).

Trimethylglycin eller TMG

Methylgrupper hjælper med normal cellereplikation på DNA-niveau. Reducerede niveauer kan tænde for dårlige gener som f.eks. onkogener, der kan forårsage kræft. TMG fokuserer på netop det. Det hjælper med at beskytte kroppen mod tab af flere methylgrupper. En for stor mængde nikotinamid (NAM) i kroppen kan få metylaterne til at blive udskilt i form af urin. Sinclair antyder, at brugen af TMG-tilskud hjælper med dopamin- og kreatinsyntesen.

Resveratrol-pulver og NMN

Sinclair tager også 1000 mg NMN & 500 mg resveratrol pulver hver morgen. Han kombinerer af og til disse kosttilskud, så de bliver biotilgængelige, med lidt hjemmelavet yoghurt. Ifølge David betragtes resveratrol som acceleratorpedalen for sirtuin-genet. På den anden side fungerer NMN som brændstof for det samme. Begge dele er nødvendige for at fungere, og det ene uden det andet har ikke den store betydning.

Apoptose, stofskifte, celledannelse, celleoverlevelse, inflammatorisk regulering og sund aldring er alle forbundet med sirtuiner.

Metformin

Et andet af David Sinclairs vigtige kosttilskud er metformin. Hans daglige indtag er 1g/dag, med doseringen opdelt i to dele af 0,5gram om morgenen og derefter om aftenen. Metformin er kendt for at forlænge dyrs levetid via aktivering af AMPK (AMP-Activated Protein Kinase). I øjeblikket er der ingen beviser for dets indvirkning på mennesker, men forsøg er i gang.

Vitamin K2 og D3

Som David har afsløret, er han genetisk disponeret for hjerte-kar-sygdomme på grund af sin familiehistorie. Så han har taget receptpligtig medicin, siden han var 20 år, for at sænke sit kolesteroltal. Hans vitaminindtag kommer fra babyaspirin, alfa-liponsyre, omega-3-fiskeolie, Quercetin og Fisetin.

Både Fisetin og Quercetin er flavonoider, der indtages på grund af deres gunstige senolytiske egenskaber.

Som vi kan se, har David Sinclairs kosttilskud og gode kostvalg helt sikkert hjulpet forskeren i Longevity med at ældes baglæns eller snarere yndefuldt. Han antyder også, hvor vigtigt det er med regelmæssige blodprøver for at sikre en god overvågning af sundhedstilstanden. Når forurening og en dårlig livsstil går ud over Longevity, er det vigtigt at praktisere indsigtsfulde valg, der hjælper med at bekæmpe påvirkningen på DNA-niveau.