NMN vs NR - sammenligning af NAD+-forstadier

NMN og NAD+ er blevet mere og mere populære på grund af deres fremragende sundhedsmæssige fordele. NAD+ eller Nicotinamid Adenin Dinucleotide er et vitalt molekyle, der er afgørende for menneskets overlevelse. Nicotinamidmononukleotid (NMN) og nicotinamidribosid (NR) er biosyntetiske forstadier til NAD+. Før vi dykker ned i sammenligningen mellem NMN og NR, skal vi lige forklare, hvad NAD+ helt præcist er.NMN vs NR - The NAD+ Precursor comparison. Image of molecules.

NAD+ er et essentielt molekyle for stofskiftet, som falder, når man udsættes for metabolisk stress. Jo ældre man bliver, jo mere falder NAD+-niveauerne i cellerne. Lave NAD+-niveauer forårsager træthed, aldersrelateret muskeltab, kognitiv tilbagegang, syns- og høretab og en forkortet levetid.

Ikke nok med det, men når du ikke har nok NAD+, bliver dit stofskifte langsommere. Det får dig til at tage på i vægt og øger risikoen for type 2-diabetes, metabolisk syndrom, fedtlever og andre stofskiftesygdomme. Derfor er det vigtigt at holde NAD+-niveauet højt for at beskytte epigenomet og DNA. NAD+ er vigtigt for cellernes metabolisme, fordi det omdanner næringsstoffer til energi for cellerne. NAD+ tænder også for proteiner kaldet sirtuiner, som kontrollerer cellernes sundhed.

Biotekfirmaer koncentrerer sig om NMN i stedet for NR

Talrige undersøgelser tyder på, at NAD+-niveauet falder betydeligt under aldring. Ved at genoprette NAD+-niveauet hos ældre dyr kan man forlænge levetiden og fremme sundheden. Mange bioteknologiske virksomheder er begyndt at se på NMN til behandling af aldring og relaterede sygdomme. Indtagelse af NR og NMN øger NAD+-niveauerne. Alle mennesker får NAD+ i kroppen takket være en kost, der er fyldt med NAD+-forstadier. Det fører til mange sundhedsmæssige fordele for flere organer, såsom hjernen, det kardiovaskulære system og musklerne.

Anerkendte eksperter bruger NMN og ikke NR

En af verdens førende eksperter i lang levetid, Dr. David Sinclair fra Harvard University, har brugt årtier på at studere NR, NMN og NAD+. Han tager selv NMN, ikke NR. Med hensyn til tilgængelighed på markedet er der flere NR- og NMN-tilskudsprodukter tilgængelige på markedet. Hvilke kosttilskud tager Dr. Sinclair?

Buy Liposomal NMN Capsules

Tilskud med et af disse to molekyler har vist sig at øge NAD+-niveauerne. Men hvad er der ellers, man skal tage højde for, når man forsøger at skelne mellem disse NAD+-forløbermolekyler? Med hensyn til forskellen mellem NMN og NR er der aldrig blevet lavet undersøgelser på mennesker på samme tid. Men størrelsen på molekylerne er den vigtigste forskel mellem NMN og NR. Da NMN er større end NR, skal det normalt brydes op for at passe ind i cellen.

NMN vs NR pathway difference

NMN har den korteste vej

Sammenlignet med NR er NMN allerede et skridt tættere på at lave NAD+ end NR.

Her er, hvad der sker på vejen til NAD+:

 • NR omdannes til NMN, som derefter bruges til at lave NAD+.
 • NR => NMN => NAD+ => DNA-reparation og vedligeholdelse af epigenomet


NMN er altså et skridt længere på vejen til NAD+. Først skal NR phosphoryleres for at lave NMN, som derefter bruges til at lave NAD+.

Molekylet NAD+ er det, der får sirtuiner og PARP-enzymer til at fungere.

De vigtigste faktorer og forskelle

 • Sammenligning af vejen for NMN vs NR: Sammenlignet med NR er NMN allerede et skridt længere nede ad vejen til at producere NAD+. NR omdannes til NMN, og NMN bruges til at lave NAD+. NR skal først phosphoryleres for at danne NMN, som derefter bliver til NAD+.
 • Størrelsesforskel på NMN og NR: NMN- og NR-molekyler er mindre end NAD+-molekyler. NAD+ er dobbelt så stort som NR og NMN. Ud af de to er NR mindre. Mens alle 3 molekyler har en lav molekylvægt, skal NMN nedbrydes for at passe ind i cellen.

Biotilgængelighed for NMN vs NR

NR ser ud til at være mere biotilgængeligt end nikotinamid. NR-tilskud øger NAD+-niveauet i blod og knogler. NMN-tilskud øger NAD+-niveauet i forskellige organer, herunder hjernen.

Kliniske forsøg med NMN og NR: Der er gennemført flere kliniske forsøg med NR. Det omfatter randomiserede placebokontrollerede forsøg (RCT'er). Men ingen undersøgelser har set på effekten på NAD+-niveauer hos mennesker. Når det gælder NMN, er der kun offentliggjort få resultater.

Stabilitet for NMN vs NR

En anden ulempe ved NR er, at det ikke er stabilt i sig selv. I sammenligning med NMN har NR brug for chlorid for at være stabilt.

 1. Smag for NMN vs NR: Smagen af Nicotinamid Riboside Chloride er også usmagelig som pulverform. Det fører til produktion af NR som piller og kapsler. Da NR skal indtages i kapselform, skal NR passere gennem maven og leveren. Der bliver det metaboliseret, hvilket reducerer dets effektivitet.

  Er NMN bedre end NR?

  På nuværende tidspunkt tyder videnskabelige beviser på, at NMN er bedre end NR, da NMN er længere nede i NAD+-produktionsvejen. På et molekylært niveau ligner NMN NAD+ mere end NR. Undersøgelser viser mere imponerende resultater af NMN på mange aldringsmekanismer end for NR.

  Mange kendte eksperter i NAD+-metabolisme indtager NMN og ikke NR. Det tyder på, at tilliden til NMN er stigende, og det kunne tyde på noget. Som det er tilfældet med nogle aminosyrer, er det vigtigt at supplere menneskekroppen med NAD+. Selv om NR og NMN findes i mange fødevarer, er det kun i spormængder. Man kan ikke spise nok til at øge kroppens NAD+-niveauer. Derfor kan tilskud med en NAD+-forløber, helst NMN, hjælpe med at afbøde dette fald i kroppens næringsstoffer.

  Så hvorfor er der så meget snak om NR?

  • Indtil for ganske nylig var det for dyrt at fremstille NMN. Derfor blev NR valgt af mange virksomheder.
  • Siden måden at fremstille NR på er blevet patenteret, har mange virksomheder haft en grund til at bruge mange penge på PR for at gøre det mere kendt, men NMN har ikke haft penge til det samme.
   

  NMN vs NAD

  Når man ser på NMN vs NAD, viser forskning, at der skal ske en transformation mellem NR og NMN for at komme ind i nogle få celletyper. NMN er et af de hurtigste midler til at stimulere NAD-produktionen. Bortset fra den metaboliske NAD-vej kan NMN også tilsættes direkte til cellerne uden først at blive omdannet til NAD. Nyligt fundne transportproteiner, der stiger, når NAD falder, gør denne cykliske proces mulig. I denne form hjælper NMN cellerne med at få energi og har også anti-aging egenskaber. Så celler med tilstrækkelig evne kan vokse og reparere sig selv.

  Ens beslutning om at supplere med NMN og NAD giver en meget mere direkte vej til at fremme cellemetabolismen. Derfor viser det sig at være et hurtigere middel til at gøre det samme. NMN kan også bruges til at få insulin til at fungere bedre og producere mere af det. Det resulterer i yderligere metaboliske fordele og glukosetolerance. NMN-tilskud kan også lindre metaboliske tilstande som diabetes, fedtleversygdom og fedme i særdeleshed. Selvom det ikke ville være fair at måle NMN vs NAD, viser NMN-tilskud i sig selv også at have deres anti-aging fordele ud over dem ved NAD-produktion alene.

  For at øge din krops indtag af NMN til en pris, der ikke skader din pengepung eller dit helbred, kan du tjekke vores tilbud på NMN-boostere her. Det er tid til at øge din levetid og reparere DNA-skader. Gør dig klar!

   

  References


  1. Preclinical and clinical evidence of NAD+ precursors in health, disease, and ageing.


  2. Precursor comparisons for the upregulation of nicotinamide adenine dinucleotide. Novel approaches for better aging.