Guide til spermidin: Funktion, fordele og tilskud

Vi ved, at det er nødvendigt med en god kost og regelmæssig motion for at opnå en så lang og sund levetid som muligt. Markedet for tilskud til Longevity udvides, hvilket giver nye muligheder for kost- og livsstilsændringer. Spermidin vokser hurtigt i popularitet som kosttilskud. Det er et stof, der forekommer naturligt i celler og nogle hele fødevarer. Fordelene ved spermidin er mange, og denne polyamin menes at fremme fertiliteten, Longevity og et godt helbred. Så lad os se nærmere på spermidinets funktion og fordele.

Hvad er fordelene ved spermidin, hvordan fungerer spermidin, og hvad er de bedste kosttilskud?

Hvad er spermidin?

Det er en naturligt forekommende polyamin, der ofte findes i ribosomer og biologisk væv. Spermidin blev oprindeligt identificeret i sæd, men blev senere påvist i alle eukaryote celler. Det kan også findes i forskellige slags ost, blomkål, broccoli og andre hele fødevarer. Sperdimin kan stimulere autofagi. Autofagisystemet nedbryder affaldet i cellerne og genbruger derefter celledelene. Dette system fungerer som mitokondriernes primære kvalitetskontrolmekanisme. Autofagi nedbryder også de defekte og beskadigede mitokondrier.  

Hvordan fungerer spermidin?

Når det kommer til spermidins funktion, efterligner det virkningerne af kaloriebegrænsning på kroppen ved at simulering af faste. Det er afgørende for cellernes overlevelse og funktion.

Denne procedure øger Longevity og giver sygdomsbeskyttelse. Mængden af spermidin i vores kroppe falder naturligt med alderen, hvilket begrænser autofagi og fremskynder aldringsprocessen. At spise fødevarer med et højt indhold af spermidin eller tage kosttilskud, som er den mest effektive metode til at øge forbruget af spermidin, er to måder at klare det på. Kosttilskuddene kommer i pulver-, tablet- og væskeform og har aktive stoffer, der opfylder alle dine ernæringsmæssige behov, som ikke er til stede i den typiske moderne kost; der er flere fordele ved spermidintilskud.

Spermidin er også en polyamin, som gør det nemt at binde sig til mange molekyler og forbedrer disse molekylers funktionalitet. De hjælper med celleproliferation, DNA-stabilitet, apoptose og vækst. For at sundt væv kan vokse og fungere, er spermidin afgørende.

Fordele ved tilskud med spermidin

 

Fordele ved spermidin

Fordelene ved tilskud med spermidin er mange, og de har flere positive sundhedseffekter på grund af den autofagiske proces. Lad os se på nogle få.

Hjælper med biologiske processer

Det er afgørende for at kontrollere flere biologiske funktioner, herunder opretholdelse af cellemembranpotentiale, aspartatreceptorer, nitrogenoxidsyntase og intracellulære pH-niveauer. Spermidin er en vigtig morfogenetisk faktor, der påvirker, hvor længe celler og levende væv lever.

Hjælper med anti-aging

  I de senere år har spermidin fået momentum som et godt anti-aldringsmiddel. Flere studier har vist, at indtagelse af spermidin kan være gavnligt for at undgå hepatocellulær cancer og leverfibrose. Spermidin hjælper også med at håndtere stress. Og da spermidin falder med alderen, hjælper tilskud med spermidin mod aldersrelaterede sygdomme, der følger med lave niveauer af spermidin. For eksempel hjælper det med tykkere hårvækst, øjenvipper, ungdommelig hud og stærkere negle; det reducerer de synlige tegn på aldring.

  Det har antiinflammatoriske egenskaber

  Ifølge nogle undersøgelser hjælper spermidin med lipidmetabolisme, celleudvikling og -spredning og har antiinflammatoriske egenskaber. Inflammation er afgørende for sårheling og holder invaderende mikroorganismer væk, men kronisk inflammation i forbindelse med aldring, også kendt som inflammaging, er farlig. Regenerering af sundt væv kan forhindres, hvis der er kronisk inflammation. Det kan få immunsystemet til at fungere dårligt og potentielt fremskynde den proces, hvor sunde celler ældes. Spermidin ser ud til at mindske denne igangværende inflammation og kan forsinke et aspekt af aldringsprocessen for celler og væv.

  Det forbedrer hukommelse og kognition

  Spermidin kan også forbedre hukommelse og tankeprocesser. Det har potentiale til at beskytte neuroner mod inflammation, iskæmi og oxidativ stress. Det opløser amyloid beta-proteinet via autofagi, og disse plaques, som kan ophobes i hjernen, er forbundet med neurodegenerative tilstande som Alzheimers. Faktisk kan spermidin hjælpe ældre personer med demens med at undgå hukommelsestab.

  Det beskytter DNA mod skader

  Spermidin beskytter også DNA mod oxidativ stress-relateret skade. Det har vist sig at stabilisere mitokondrie-DNA og beskytte mod aldring forårsaget af mutationer i mitokondriegenomet.

  Øger lipidmetabolismen

  Din lipidmetabolisme styrer, hvor længe du lever, og hvis den ikke fungerer korrekt, kan det påvirke din forventede levetid og dit helbred negativt. Spermidin bidrager til udviklingen af adipocytter, som ændrer lipidprofiler og øger deres indvirkning på levetiden. Spermidin er et lovende lægemiddel til fremme af Longevity, da det yder en masse hjælp til lipidmetabolismen.

  Forbedre den reproduktive fertilitet

  Desuden er spermidin blevet sat i forbindelse med øget fertilitet. Æggestokkene opbygger med tiden reaktive iltarter, som kan skade æggene og fremskynde overgangsalderen. Reaktive iltarter kan føre til unormal udvikling af de kvindelige kønsstamceller i æggestokkene, hvilket vil reducere fertiliteten. Undersøgelser har vist, at spermidin kan sænke oxidativt stress, hvilket sænker oxidative skader og forbedrer fertiliteten. 

  Hvilke fødevarer indeholder spermidin?

  • Flere fødevarer, f.eks. soja, grapefrugt, appelsiner, broccoli, grøn peber, ærter, fuldkorn og kikærter, er kilder til spermidin i kosten. Nogle af disse komponenter er særligt udbredte i middelhavskosten, som fremmer Longevity, og kan bidrage til ekstraordinære spermidinfordele. 
  • Hvedekim, en hyppig komponent i kosttilskud og Longevity, indeholder også betydelige mængder spermidin.
  • Du kan tage et tilskud af spermidin, hvis du har problemer med at få nok gennem din kost. Det kunstige spermidin, der findes i kosttilskud, er det samme som det naturlige molekyle.
  • Engang var det en udbredt opfattelse, at det var usundt at spise ost. Men ifølge nyere undersøgelser kan lagrede oste som parmesan, cheddar og brie, som er fremragende kilder til calcium og spermidin, forbedre det generelle helbred.

  En komplet liste over fødevarer med højt indhold af spermidin kan findes her

  Konklusion

  Det siger sig selv, at der er flere fordele ved spermidin, f.eks. anti-aging-egenskaber og beskyttelse af DNA for at forbedre den reproduktive sundhed. Spermidin er sikkert at indtage, og der har været mange undersøgelser, og det har ikke vist nogen negative bivirkninger i undersøgelser. Det er også sikkert at indtage, fordi det er endogent i menneskekroppen. Der er ingen tvivl om, at spermidintilskud gavner menneskekroppen. Der er i øjeblikket flere spermidintilskud på markedet, enten i ren form eller i sammensat form, der kombinerer spermidin med andre aktive stoffer.