Spermidin og autofagi: Alt, hvad du behøver at vide

Spermidin er stadig et varmt emne på markedet for longevity-tilskud i disse dage. Spermidin er en naturlig polyamin, som først blev fundet i sædceller. Det menes at have fantastiske fordele for sundhed, Longevity og endda fertilitet. Nye beviser tyder på, at spermidin er en vigtig udløser af autofagi, som er den måde, hvorpå dine celler skiller sig af med dele, der ikke længere er nødvendige eller ikke fungerer korrekt. Som sådan kan spermidin hjælpe cellerne med at holde sig sunde og fremme Longevity.

I denne artikel ser vi nærmere på autofagi i Longevity og forholdet mellem spermidin og autofagi.

Spermidin og autofagi, alt hvad du behøver at vide om dette faste-efterlignende tilskud

Hvordan er autofagi vigtig for Longevity

Før vi kommer ind på, hvordan spermidin fremmer autofagi, så lad os se på, hvad autofagi er, og hvordan det hjælper os med at leve længere. Autofagi, som kommer fra det latinske ord for "selvspisning", er en vigtig proteinomsætningsvej, der renser ud i beskadigede celler. Celler bruger autofagi til at skille sig af med dele, de ikke har brug for, og bruger dem derefter til at reparere sig selv eller lave nye celler. Lysosomer er dele af cellerne, som har fordøjelsesenzymer og er involveret i autofagi-processen. Så autofagi er den måde, hvorpå din krop holder sine celler sunde.

Hvordan virker autofagi?

Autofagi aftager med alderen

Forskning tyder dog på, at autofagi aftager med alderen, hvilket fører til en ophobning af dysfunktionelle komponenter i cellerne (1). Fejl i denne genbrugsproces er til gengæld blevet forbundet med mange aldersrelaterede tilstande, såsom neurodegeneration, infektioner, mange kræftformer og autoimmune sygdomme (2) (3). Desuden fremskynder mangel på autofagi aldring, mens opretholdelse af den kan fremme sundhed og longevity. (4).

Hvordan spermidin fremmer autofagi

Spermidin er en naturligt forekommende polyamin, der findes i ribosomer (stedet for proteinsyntese) og levende væv. Og polyaminer er involveret i cellevækst, celledeling, DNA-stabilitet samt celledød. I kroppen fungerer spermidin som et kaloriebegrænsende mimetikum (CRM), der efterligner de sundhedsmæssige fordele ved at faste uden sult. Meget forskning i de sidste 10 år tyder på, at polyaminer, især spermidin, kan starte autofagi-processen. Det åbner op for en ny grænse for Longevity-medicin.

En undersøgelse fra 2018 viste, at spermidin aktiverer autofagi og øger Longevity hos mennesker såvel som mange andre arter. Spermidin blokerer flere enzymer, der kontrollerer autofagi negativt, og kan være lige så effektivt som rapamycin, et FDA-godkendt immunosuppressivt middel med stærke autofagi-stimulerende effekter.

Når gær, fluer eller orme udvikler en genetisk mutation, der gør autofagi sværere, går spermidins fordele også tabt. En undersøgelse fra 2011 viste, at spermidin og resveratrol begge forårsager autofagi ved at ændre og blokere de samme enzymer. Det tyder på, at de kan fungere godt sammen. Så disse resultater viser, at der er en stærk forbindelse mellem spermidin og autofagi.

Konklusion

De mange fordele ved spermidins evne til at efterligne faste er tydelige. Når du ønsker at spise, men stadig få fordelene ved at faste, er spermidin et stærkt værktøj, der hjælper dig med at narre din krop til at tro, at den faster. Så et tilskud af spermidin eller at spise spermidinrige fødevarer er gode muligheder for at vende virkningerne af aldring og Longevity.

Referencer

1. Spermidine: a physiological autophagy inducer acting as an anti-aging vitamin in humans?

2. Spermidine and resveratrol induce autophagy by distinct pathways converging on the acetylproteome