NMN og kræft - aflivning af myter

Forårsager NMN virkelig kræft?

Teorien starter med en undersøgelse på Washington University af hjernekræftceller (glioblastom). Under undersøgelsen hæmmede forskerne de enzymer, der laver NAD+, for at se resultatet af NAD+-udtømning i kræftcellerne. Cellerne holdt op med at vokse. Dette konkluderer, at kræftceller har brug for NAD+ for at overleve. Det viser også, at udtømning af NAD+-niveauet forstyrrer tumorcellernes vækst og yderligere gør dem mere følsomme over for kemoterapi.

NMN og kræft - aflivning af myter

En fejlfortolkning

Men undersøgelsen blev fejlfortolket, da den antog, at konceptet gælder i den modsatte retning ved association uden at teste det. Der blev udsendt en pressemeddelelse med en påstand om, at øgede NAD+-niveauer ville øge væksten af tumorcellerne. Hvilket ikke blev testet og kun baserede sig på den modsatte teori i undersøgelsen (effekten af udtømningen). 

Den sande fortolkning

Undersøgelsens omfang diskuterer kun én retning af NAD+-aktiviteten, som er udtømningssiden. Tumorceller (i lighed med normale celler) påvirkes af NAD+-udtømning. Men at konkludere den modsatte retning uden at teste, mangler videnskabelig evidens.

Fakta om NMN og kræft

Forøger NMN udviklingen af kræft?

Teoretisk set kan NMN, hvis en person allerede har aktiv kræft, fremskynde kræftvæksten, ligesom mange andre vitale komponenter for cellefunktionen. Næringsstoffer og enzymer, der er nødvendige for normale sunde cellers vækst, vil også have samme effekt på væksten af sultne kræftceller.

Brug af NMN kan forbedre immunterapier

NMN er vist at forbedre effekten af immunterapier mod kræft. Forskere foreslår, at et boost af cellulære NAD+-niveauer med NMN kan forbedre effekten af immunsystemforstærkende behandlinger, der skal hæmme PD-L1-funktionen.

NMN mindsker risikoen for at få kræft

NMN reducerer risikoen for at udvikle kræft ved at reducere cellulære DNA-mutationer. Flere undersøgelser viste, at tilskud med NMN kan sænke DNA-mutationer i humane fibroblaster betydeligt.

Konklusion

Der er ingen beviser for, at NMN fremskynder spredningen af kræft. Der er en god chance for, at NMN kan sænke risikoen for at få kræft ved at gøre ting som at sænke antallet af DNA-mutationer eller gøre immunceller bedre til at finde og dræbe kræftceller

Nogle undersøgelser viser, at NMN kan fremskynde væksten af kræft, der allerede er der, mens andre undersøgelser viser, at NMN ikke får kræft til at vokse.

Kræftforebyggelse er det vigtigste mål, hvis man vil leve et langt og sundt liv. I dette tilfælde er det muligt, at NMN er et lovende kandidatmolekyle