NMN-tilskud for at forebygge leverskader

Et stort alkoholforbrug kombineret med andre følgesygdomme kan føre til flere stadier af leverskade. Sværhedsgraden og omfanget af symptomer afhænger af omfanget af det levervæv, der er påvirket af tilstanden. Undersøgelser har vist lovende resultater for NMN til at afhjælpe leverskader. Lad os først diskutere, hvor stadierne af alkoholrelateret leversygdom kan klassificeres:

nmn liver damage, nmn supplementation shows promising results against liver damage.

1. Alkoholisk fedtlever

Alkoholisk fedtlever er den første og mest reversible tilstand af leverskade som følge af alkohol. Alkoholforbrug kan forstærke opbygningen af fedt i levervævet. I denne fase viser NMN-tilskud den højeste effektivitet til at reducere leverskader forårsaget af alkohol.

2. alkoholisk hepatitis

I denne fase begynder der at opstå akut betændelse i levercellerne, hvilket er et varsel om permanent leverskade, hvis det ikke behandles. NMN-tilskud i denne fase kan være optimalt sammen med den medicinske behandling for at reducere inflammation og forhindre permanente komplikationer.

3. alkoholisk levercirrose

Det sidste og mest komplicerede stadie af leverskade er skrumpelever. Her bliver levervævet helt dysfunktionelt og mister evnen til at regenerere og kan kun behandles ved transplantation af sundt levervæv.

Leverskade og NMN

En undersøgelse viser, at NMN-tilskud reducerer ophobningen af thioacetamid (TAA) og carbontetrachlorid (CCL4) i leverens ekstracellulære matrix, som er to forbindelser, der fremkalder leverfibrose hos mus.

Desuden hæmmer NMN dannelsen af hepatiske stellatceller ved at undertrykke den oxidationsmedierede 15 PGDH-nedbrydning.  

I forlængelse af disse resultater foreslår undersøgelsen, at NMN-tilskud kan være en ny terapeutisk tilgang, der forhindrer leverskader ved leverfibrose. 

Hvordan beskytter NMN mod leverskader?

Ved alkoholrelateret leversygdom sker der en betydelig dysregulering af levermetabolismen i forbindelse med forstyrret genekspression. Alkoholforbrug inducerer overekspression af Activating Transcription Factor3, som er et protein, der er forbundet med flere stadier af leverskade. 

I et in vivo-museforsøg viste en måling af NMN's effekt på stofskiftet ved leversygdom tegn på, at NMN reducerer effekten af det dysregulerede genudtryk på levervævet. Denne effekt øges i de tidlige stadier af kronisk alkoholforbrug. 

NMN beskytter mod skrumpelever

Ved akut eller kronisk leverskade kan de naturlige sårhelingsreaktioner fremkalde en ardannelse, der kaldes leverfibrose. Progressionen af leverfibrose kan udvikle sig til levercirrhose og yderligere leverkræft.

Når Hepatic Stellate Cell (HSC) var den primære kilde til den ekstracellulære matrix, der fremkalder udviklingen af leverfibrose, er hæmning af HSC en nøgle til forebyggelse af levercirrhose.

NMN-tilskud er vist at hæmme dannelsen af HSC, hvilket er direkte korreleret med at reducere risikoen for at udvikle leverfibrose til skrumpelever.