NMN-tilskud forbedrer muskelfunktionerne

Nikotinamidmononukleotid (NMN)-tilskud er effektive til at forbedre muskelmobilitet og -funktioner hos ældre voksne. Flere dyreforsøg har vist, at indtagelse af forstadiemolekylet (NMN) kan øge niveauet af nicotinamid adenin dinucleotid (NAD+) i kroppen. Desuden kan aldersrelateret fald i NAD+ føre til flere sundhedsproblemer, herunder metaboliske, neurodegenerative og kardiovaskulære sygdomme sammen med en reduktion i muskelfunktionerne.

Så en undersøgelse blev udført af Yamauchi og kolleger ved University of Tokyo for at finde ud af, om NMN-tilskud forbedrer muskelfunktioner hos mennesker? Lad os se, hvordan undersøgelsen blev udført, og hvad den konkluderede.

NMN-tilskud forbedrer muskelfunktionerne

Tolereres NMN-tilskud godt?

Før man kontrollerede effektiviteten af NMN mod muskelsvaghed, blev dets sikkerhed først fastslået. Forskerteamet udførte almindelige blodprøver. Som indikerer toksicitet såsom markører for nyrefunktioner og leverenzymer efter et tolv ugers dagligt indtag af NMN. Og resultaterne af laboratorieprøverne viste ingen ændringer, hvilket viste, at NMN-tilskuddene er sikre og veltolererede.

Oral NMN øger NAD+-niveauerne

Flere tidligere undersøgelser har vist, at oral indtagelse af NMN kan øge NAD+-niveauerne betydeligt hos ældre rotter. Og disse øgede niveauer forbedrer relaterede sundhedstilstande. For at tjekke den samme effekt hos mennesker gav forskerne ældre mænd et tilskud af NMN i 12 uger. Ifølge Yamauchi og kolleger er det den første undersøgelse, der rapporterer, at oral indtagelse af NMN-tilskud er effektiv til at forbedre NAD+-metabolitterne i blodet hos mennesker.

En yderligere analyse viste, at NMN-tilskuddene øger metabolismen af NAD+ ved at forbedre omdannelsen af NMN til NAD+. Og omdannelsen af andre metabolitter af NMN til NAD+ ved hjælp af en særlig NAD+-syntesevej (almindeligvis kendt som de novo vej). Disse resultater viste også, at NMN fremmer NAD+-syntesen ved at aktivere flere NAD+-biosynteseveje.

 
Figur (A) viste en klar stigning i NMN-blodniveauer sammenlignet med placebo, mens figur (B) viste en stigning i NAD-blodniveauer.
Figur 1: Det daglige indtag af NMN-tilskud i 12 uger forbedrer blodets NAD+- og NMN-niveauer markant. Figur (A) viste en klar stigning i NMN-blodniveauer sammenlignet med placebo, mens figur (B) viste en stigning i NAD-blodniveauer. NMN-tilskud forbedrer muskelfunktionerne.
 

NMN øger muskelydelsen hos mænd i alderen 65 år og derover

For at kontrollere, om det NMN-inducerede NAD-niveau forbedrer kroppens funktioner, testede forskerne musklernes ydeevne og styrke. Resultaterne har vist, at et dagligt tilskud på 250 mg NMN er sikkert. Det tolereres godt og forbedrer muskelstyrken ved at øge grebsstyrken, ganghastigheden og antallet af gange, en person rejser sig fra en stol i 30 sekunder.  

Bundlinjen

Undersøgelsens resultater tyder på, at tilskud af 250 mg NMN om dagen i 12 uger hos ældre voksne er veltolereret, sikkert og øger NAD+-metabolitterne i blodet betydeligt. Desuden forbedrer det muskelydelsen og -styrken.

 

Referencer


1. https://assets.researchsquare.com/files/rs-455083/v1_covered.pdf


2. https://www.nmn.com/news/12-weeks-of-nmn-supplementation-improves-muscle-function


3. https://www.researchsquare.com/article/rs-455083/v1


4. https://www.nmn.com/news/metabolic-benefits-of-nmn-shown-for-first-time-in-humans