Quercetin og skjoldbruskkirtlens bivirkninger - tjeklisten

Quercetin er en beriget flavonoid plante med antioxidantegenskaber. Disse antioxidanter er naturlige eller fremstillede kosttilskud, der hjælper med at behandle patologiske lidelser forårsaget af frie radikaler. Det har også anti-allergi-, anti-cancer- og hjernebeskyttende egenskaber. Quercetin bruges i forskellige fødevarer og også som kosttilskud. Lad os finde ud af, hvordan quercetin virker, og om der er quercetin-bivirkninger på skjoldbruskkirtlen.

Quercetin findes i mange almindelige fødevarer, f.eks. løg, vindruer, æbler og bær. Den daglige dosis varierer typisk fra 500 mg til 1000 mg. En undersøgelse fra 2014 ved Pescaras afdeling for medicin og aldringsvidenskab viste, at quercetin kan påvirke skjoldbruskkirtlen og ikke anbefales til gravide eller ammende kvinder. Quercetins bivirkninger på skjoldbruskkirtlen kan påvirke andre skjoldbruskkirtel-begrænsede gener. Quercetin ser relativt sikkert ud, men det viser nogle negative bivirkninger, så rådfør dig med en certificeret læge.

quercetin side effects thyroid, the checklist. Mand med berøring af halsen

Hvordan virker quercetin?

Quercetins antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber er med til at mindske betændelse i prostata. Hormoner påvirker praktisk talt alle organer i kroppen og regulerer mange af kroppens mest vitale aktiviteter. De påvirker dit åndedræt, din puls, din vægt, din fordøjelse og dine følelser. For eksempel kan hyperthyreoidisme ubehandlet have betydelige konsekvenser for dit hjerte, dine knogler, dine muskler, din menstruationscyklus og din fertilitet.

Flere undersøgelser udtrykte den mulige toksicitet ved overdrevent forbrug af quercetin og viste, at flavonoider, herunder quercetin, kan forstyrre skjoldbruskkirtlens funktion. Ifølge en videnskabelig undersøgelse reducerer quercetin skjoldbruskkirtlens celleproliferation og jodidoptagelse. De reducerer udtrykket af natrium/jodid-symporterende gener.

Udnyttelse og effektivitet af quercetin

  • Forebygger højt blodtryk: Indtagelse af 365 mg Quercetin-aglykon to gange dagligt sænker blodtrykket med 5 til 7 mmHg hos personer med ubehandlet mildt forhøjet blodtryk.
  • Hjælper med at bekæmpe aldring: Quercetin ser ud til at hjælpe med at forny eller fjerne senescentceller (eller zombieceller) og sænke aldringsindikatorerne i reagensglas og dyr.
  • Forebygger infektioner: Quercetin har antibakterielle egenskaber, der er værdifulde mod bakterier i maven, huden, lungerne, urinvejene og tarmene.
  • Forbedrer træningspræstationen: En analyse af forskellige forsøg på mennesker viser, at tilskud af quercetin kan øge udholdenhedspræstationen med en lille mængde.
  • Kontroller risikoen for hjertesygdomme: Flavonoider findes i frugt og grøntsager, og de kan derfor sænke risikoen for at udvikle visse sygdomme. Kosten spiller en afgørende rolle for at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme som hjertesygdomme og slagtilfælde. Hos en person, der er modtagelig for hjertesygdomme, kan quercetin øge blodkarcellernes sundhed og blodgennemstrømningen via arterierne.
  • Kontroller højt kolesteroltal:Quercetintilskud sænkede ikke det dårlige kolesteroltal (LDL), faldt det samlede kolesteroltal og hævede det høje kolesteroltal (HDL).
  • Forebygger smerter og hævelser i prostata: Indtagelse af Quercetin gennem munden reducerer ubehag og forbedrer livskvaliteten. Alligevel ser det ikke ud til at lindre vandladningsbesvær hos mænd med vedvarende prostataproblemer forårsaget af infektion.

Quercetins bivirkninger på skjoldbruskkirtlen 

En nylig undersøgelse fra Food and Drug Administration (FDA) i USA viser, at quercetin er et generelt sikkert stof. Dog kan for høje doser give hovedpine, kvalme og en prikkende fornemmelse. Hvis du tager Quercetin i en moderat mængde, er Quercetin sandsynligvis sikkert for de fleste brugere. Men som det er tilfældet med overdreven dosering, kan der være negative quercetins bivirkninger på skjoldbruskkirtlen.

  • Nyreskader: Quercetin kan være gavnligt, hvis det tages som en del af en afbalanceret og sund kost, de naturlige antioxidanter, der findes i frugt og grøntsager. Ekstremt høje mængder kan resultere i nyreskader.
  • Graviditet og amning: Quercetin er sikkert, når det indgives intravenøst (i.v.) i rimelige doser (mindre end 722 mg). Større intravenøse doser er dog usikre. Der er ikke nok pålidelige data til at sige, om Quercetin er sikkert at tage, når man er gravid eller ammer.

Hvad er det bedste tilskud til en underaktiv skjoldbruskkirtel?

Skildbruskkirtlens funktion og hormonniveauer afbalanceres af selen og zink. Zink øger T3-niveauerne betydeligt, ifølge forskning offentliggjort i Hormones: The Journal of Endocrinology and Metabolism. Skaldyr, bløddyr, kød, bælgfrugter og nødder er alle fremragende kilder til zink.

Hvilke lægemidler bør du undgå at tage, hvis du tager Quercetin?

Hvis du tager nogen af nedenstående lægemidler, skal du kontakte din læge, før du tager quercetin. Quercetin er ikke kompatibel med antibiotika, antikoagulantia (blodfortyndende midler), kemoterapi, kortikosteroider, cyclosporin, digoxin, fluorquinoloner.

Pro-tip  

Er det sikkert at tage Quercetin dagligt? Quercetin bruges med succes i 12 uger i doser på op til 1 g. Højere doser kan give alvorlige bivirkninger. Quercetin viste sig at være sikkert for de fleste mennesker, når det blev brugt i en kort periode, når det blev taget gennem munden. 

Quercetins bivirkninger på skjoldbruskkirtlen Konklusion

De videnskabelige undersøgelser viste, at mennesker, der indtog et stort antal flavonoider, havde en lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme. Quercetin er velkendt for sine antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber. Mange frugter og grøntsager indeholder det. Du kan få det i flere frugter og grøntsager. Quercetins evne til at forsvare sig mod sygdomme som osteoporose, lungekræft og hjerte-kar-sygdomme siges at give flere sundhedsmæssige fordele.

Forskerne kom til den konklusion, at kosttilskuddene ikke bør blandes med medicin. Nogle eksperter advarer også om sjældne bivirkninger af quercetin på skjoldbruskkirtlen, som aldrig er set før, men som kan ske, hvis man tager tilskuddene. Nogle former for quercetin-tilskud indeholder kelp, en form for tang, der potentielt kan indeholde farligt høje doser jod. Det anbefales at købe et quercetin-tilskud af høj kvalitet fra en pålidelig kilde. Liposomal Quercetin er et must-have hos Purovitalis.