5 fødevarer med resveratrol, som du skal spise mere af

Et fytokemikalie kaldet resveratrol er kendt for at bekæmpe frie radikaler. Fødevarer, der er rige på resveratrol, omfatter druer, vin, kakao, jordnødder, pistacienødder og bær. Selv om mængden af resveratrol i hver enkelt fødevare er lille, er der ingen skade ved at spise en stor mængde vegetabilske fødevarer. Nedenfor er en liste over populære resveratrol-fødevarer og et indblik i de andre fordele, du kan høste.

1. Røde druer

Røde druer har mest resveratrol. Druer indeholder 50-100 mikrogram resveratrol pr. gram. Frugtens skal er rig på antioxidanten.

Desuden er druer en fantastisk kilde til C-, K- og kalium-vitamin. Den måde, druerne dyrkes på, er vigtigere end deres farve eller type, når det drejer sig om, hvor meget resveratrol de indeholder.

Rødvin er en god kilde til resveratrol, fordi den er lavet med skallerne fra røde druer, mens hvidvin er lavet uden skallerne. Men med tanke på den skade, som alkohol gør på vores kroppe, er det bedst at begrænse forbruget af rødvin.

Du kan forkæle din krop med resveratrol ved at indtage druer i deres naturlige form. Tilsæt dem til salater, smoothies eller din morgenmad to eller tre gange om ugen, og nyd en lækker blanding af sundhed og smag.

2. Blåbær

Disse små bær er endnu en kilde til resveratrol. Men ikke alle blåbær indeholder resveratrol. Oprindelsen og typen afgør, om det gavnlige plantestof er til stede eller ej. Mens highbush-blåbær fra British Columbia ikke viser spor af resveratrol, er blåbær fra Michigan kilden til det.

Ud over resveratrol har blåbær meget at byde på. De er fyldt med sundhedsmæssige fordele. Tilstedeværelsen af anthocyanin og visse andre flavonoider reducerer inflammation, forhindrer oxidativ skade og fremmer hjerte- og hjernesundhed, blandt andre fordele hos regelmæssige forbrugere. 

3. Jordnødder

Peanuts har en sikker position på listen over resveratrol-fødevarer. Du kan få antioxidanten på lager ved at spise jordnøddesmør eller rå, kogte og ristede jordnødder. Jordnøddesmør og kogte jordnødder har betydeligt højere mængder resveratrol med koncentrationer på henholdsvis 0,3-0,12 milligram pr. gram og 0,04-0,13 milligram pr. gram.

Desuden er de en rig kilde til niacin og B1-vitamin, som hjælper med at bevare hjernens sundhed og forebygge aldersrelaterede kognitive forstyrrelser. Mangan og fosfor i jordnødder gør knoglerne stærkere, mens C- og E-vitamin sikrer, at din hud forbliver sund og glødende.

4. Tranebær

Tranebær er endnu en kilde til resveratrol. Deres syrlighed kan forstyrre dine smagsløg, så du foretrækker måske ikke at spise dem rå. Tranebærsaft indeholdt ca. 1,07 nmol/g resveratrol. Du kan forkæle dig selv med saften eller tilberede den i en hvilken som helst form, du kan lide.

Tranebær giver også ekstra sundhedsmæssige fordele. De er en rig kilde til fibre, som beskytter kroppen mod hjerte-kar-sygdomme, diabetes og mave-tarm-problemer. C-vitaminet i dem har en antioxidativ virkning og forebygger oxidative skader, samtidig med at det forbedrer kroppens immunforsvar. Andre mineraler som calcium, magnesium, natrium, kalium og zink arbejder også sammen om at få kroppen til at fungere ordentligt.

5. Blommer

Blommer er også rige på resveratrol. Ifølge undersøgelser indeholder røde blommer meget større mængder resveratrol end deres grønne modstykker. Ud over det helsebringende fytokemikalie har det mange andre sundhedsmæssige fordele. 

De er rige på kalium, kobber, mangan og vitamin A, K og C. Blommer lindrer diarré og er blevet sat i forbindelse med en reduktion af blodsukkeret. Desuden fremmer de også knogle- og hjertesundhed og har en stærk antiinflammatorisk virkning.

Konklusion

Med dette kommer vi til slutningen af vores liste over resveratrol-fødevarer. Du kan altid tage kosttilskud med resveratrol, men det er sundere at indtage det gennem naturlige kilder. På den måde vil din krop høste fordelene ved det fytokemiske stof samt andre mikro- og makronæringsstoffer i maden.

For fødevarer, der er rige på spermidin, klik her.