Hvordan indtages NMN pulver - dosis og tidsplan

NMN (Nicotinamide mononucleotide) er en kraftfuld ingrediens mod aldring, vægttab, forbedring af energi, hjertesundhed, syn og diabetes. Desuden virker det ved at bekæmpe celleskader og andre oxidative stressfaktorer. Selvom NMN har mange sundhedsrelaterede fordele, er der ingen officielle reguleringer om dens doseringsformer.

Lad os se på den bedste tid på dagen at tage NMN, NMN-cyklen, hvordan man tager NMN-pulver, og den bedste NMN-dosering for mennesker.

How to take nmn powder, dosage and schedule

Bedste tidspunkt at indtage NMN

Den ideelle dosis af NMN er endnu ikke fastlagt, da dette ikke er godkendt af Food and Drug Administration (FDA) eller European Medicines Agency (EMA). Derfor baserer vi det på tests, og forskning udført på dyremodeller viser, at det er ideelt at tage NMN to gange om dagen. Det anbefales at tage en kapsel på 125 mg to gange om dagen, hvilket er tilstrækkeligt til at få et sundt boost af energi.

Hvordan indtages NMN pulver

NMN-pulver kan lægges under tungen, indtil det er opløst. Derudover kan det også sluges direkte sammen med lidt let yoghurt for at forbedre optagelsen.

Bedste tidspunkt at indtage NMN Pulver

Den bedste tid til at tage NMN-supplement er om morgenen. Da NMN er en høj kilde til øjeblikkelig energi, mener vi, at det er gavnligt at tage det om morgenen for at udføre daglige opgaver. Mere om dette emne om hvornår man skal indtage NMN kan findes her.

NMN Dosis per dag

Dr. David Sinclair, en kendt personlighed inden for NMN-industrien, tager selv 1 g, dvs. 1000 mg NMN i sin daglige rutine. En moderne undersøgelse viser, at indtagelse af 2000 mg NMN er effektivt og ikke har nogen bivirkninger. 

Et andet studie der blev udført i Japan, har fastslået, at 125 mg NMN to gange om dagen i 8 uger er godt for sundheden. Der er stadig ingen data tilgængelige om langvarig brug af NMN.

Nedenstående tabel forklarer den anbefalede NMN-dosering pr. dag pr. person baseret på alder og vægt.

Alder/Vægt

NMN Dosis

30-40 år/30kg-40kg

200mg-400mg/dag

40-50 år/50kg-60kg

400mg-600mg/dag

Above 50 år/80kg

800mg-1200mg/dag

 

Forskellige Doseringsformer af NMN

NMN kommer i forskellige former:

Nylige undersøgelser har vist, at det er meget effektivt at tage NMN oralt i form af en pille eller pulver, da det direkte går ind i blodbanen og udfører sin virkning. På den anden side er kapsel-formen af NMN lige så effektiv. Kapslen beskytter NMN mod destruering fra mavesyre og frigiver det langsomt i blodet.

Tidligere studier har stærkt anbefalet at tage NMN sublingualt (under tungen). Men moderne videnskab har afvist denne teori, og det menes nu, at den orale form af NMN er mere effektiv, da den øjeblikkeligt øger NAD + -niveauerne i blodet. Dette er sandt med opdagelsen af ​​SIc12a8-proteinet i blodet, som optager NMN i tarmen.

De Potentielle Fordele ved NMN

Baseret på en in-vivo dyreforsøg har forskere fundet ud af, at NMN øger produktionen af NAD+, et vigtigt element for sund aldring. NMN viser sig at have udvidede fordele til følgende formål::

NMN dosis for hjerte sundhed

Myokardiet er den muskel i kroppen, der arbejder hårdest og har den højeste belastning. Derfor kræver hjertet højere energiniveauer for at fungere i en sund tilstand. En stabil forsyning af NMN giver den nødvendige energi til at støtte hjertemuskelkontraktiliteten og beskytter mod hjertesygdomme.

NMN dosis ved overvægt

Overvægt er direkte korreleret med en bred vifte af sundhedsproblemer med høj risiko såsom diabetes, højt blodtryk, metabolisk syndrom og skeletskader. Selvom det er vigtigt at opretholde en sund kost og en aktiv livsstil for vægtstyring, kan NMN være en god tilføjelse for at hjælpe med at øge stofskiftet og øge kroppens energi.

NMN til energi boost

NMN øger øjeblikkeligt niveauet af NAD+ i kroppen. Cirka 60 minutter efter indtagelse af NMN vil dit blod-NAD+ blive øget. Dette NAD+ vil derefter tage 2-3 uger at udføre sin funktion og øge dit energiniveau fuldt ud. Hele processen fungerer i en cyklisk måde og fordele dig derefter. Den mindste anbefalede dosis pr. NMN-cyklus er 250 mg, men i tilfælde af at du har brug for en højere energiboost, kan du tage op til 1000 mg NMN, hvilket svarer til cirka 3-7 kapsler på én gang. Lær mere om NAD+.

Konsulter din læge, før du tager nogen kosttilskud.