De bedste tidspunkter at tage resveratrol og NMN på - ifølge videnskaben

Moderne medicin har lært meget om, hvad der forårsager aldring, og hvordan man stopper den. Måske er den vigtigste blandt dem Dr. David Sinclairs arbejde, populariseret af Tony Robbins. Efter at have arbejdet i årtier har dr. Sinclair og hans team fundet ud af, at nikotinamidmononukleotid (NMN) og resveratrol  - to naturligt forekommende kemikalier i menneskekroppen - kan være nogle af de vigtigste gennembrud inden for anti-aging medicin. Lad os finde ud af, hvad der er det bedste tidspunkt at tage nmn og resveratrol.

hvornår skal man tage nmn og resveratrol, hvad er det bedste tidspunkt at tage resveratrol og nmn

Efter deres opdagelse er der gennemført masser af undersøgelser. De viser deres fordele med hensyn til at bremse aldring, øge energien og forbedre det generelle helbred. Men det bedste tidspunkt at bruge resveratrol og NMN forblev et mysterium. Mens populariteten af disse kosttilskud fortsatte med at stige gennem årene. Ingen vidste, hvornår man skulle tage NMN eller resveratrol. Nogle mennesker sagde, at det bedste tidspunkt at tage kosttilskud på er om morgenen, mens andre sagde, at det var bedst at tage dem midt på dagen, og mange holdt sig til det traditionelle tidspunkt, som er om aftenen. Men den gode nyhed er, at forskere har udviklet nye retningslinjer for, hvornår man skal tage NMN eller resveratrol.

Bedste tidspunkt at tage NMN og resveratrol

Ifølge ny forskning kan det bedste tidspunkt at tage NMN og resveratrol variere betydeligt, især for de forskellige aldersgrupper.

Hvornår skal man tage resveratrol

For eksempel, når det gælder resveratrol, bør unge mennesker tage det om natten, mens ældre mennesker bør tage det midt på dagen for at opnå maksimal effektivitet.

Hvornår skal man tage NMN

Det bedste tidspunkt at tage NMN er dog ikke meget forskelligt for unge og ældre. Unge mennesker bør tage NMN seks timer efter, at de er vågnet. Ældre mennesker kan enten gøre det samme eller tage det om morgenen, da NMN nogle gange giver et energiboost.

Følg de cirkadiske rytmer

Det er velkendt inden for medicin, at tidspunktet for indtagelse af medicin har stor betydning for de ønskede resultater. Menneskekroppen har mange døgnrytmer (indre ure), som følger en 24-timers cyklus af fysiske, mentale og adfærdsmæssige ændringer. På samme måde har leveren sin egen døgnrytme, som regulerer stofskiftet. Da NMN og resveratrol viser deres virkning gennem leveren. Forskere ved Universitetet i Waterloo forsøgte at identificere, om tidspunktet for at tage disse kosttilskud. Kan også have en effekt på deres ønskede resultater. 

Forskerne lavede en matematisk model for hver alder, der fungerede som døgnrytmen og stofskiftet i en ung eller gammel mus' lever. De fandt ud af, at det bedste tidspunkt at tage resveratrol ikke kun er forskelligt fra NMN, men at der også er en betydelig variation i, hvornår man skal tage begge dele i forskellige aldersgrupper. Forskningen er dog den første af sin slags. Og for at nå frem til endelige resultater er der brug for flere undersøgelser.

Men én ting synes klar: Fordelene ved NMN og resveratrol afhænger af, hvor gammel du er, og hvor lang tid der er gået. Da det, du spiser, og hvornår du spiser, påvirker din krop, hvordan du ældes, og hvor godt dit liv er, bør du være opmærksom på, hvordan de arbejder sammen. Og det samme er tilfældet med NMN og Trans-Resveratrol. Mens forskerne fortsætter med at finde nye indsigter i NMN og resveratrol. Du bør tilstræbe at følge de nyere retningslinjer for at opnå de største effekter.