Fødevarer, der indeholder nikotinamidmononukleotid (NMN): Listen for 2024

NMN er en sikker vitamin B3-metabolit, der allerede findes i menneskekroppen. NMN, også kendt som nikotinamidmononukleotid, er en naturligt forekommende forbindelse, der stimulerer produktionen af en anden forbindelse kaldet NAD eller nikotinamid-adenin-dinukleotid. Forstadierne til (NAD+) er nikotinamidribosid (NR) og nikotinamidmononukleotid (NMN). NAD+ eller nikotinamid-adenin-dinukleotid er en forbindelse, der findes i alle celler i menneskekroppen. Det er involveret i mange kritiske processer, herunder energimetabolisme, DNA-reparation og genekspression. Undersøgelser viser, at NAD+ falder med alderen. Derfor bliver det vigtigt at støtte og genopbygge NAD-puljen, som er afgørende for at fremme et godt helbred og velvære. Lad os se på, hvilke fødevarer der indeholder nikotinamidmononukleotid.

Billede af grønne grøntsager, fødevarer, der indeholder nikotinamidmononukleotid (NMN)

Et interessant spørgsmål, der har været fremme på det seneste, er, hvilke fødevarer der indeholder nikotinamidmononukleotid? NMN findes i meget små mængder (mindre end 2 mg/100 g mad), men fødevarer, der indeholder nikotinamidmononukleotid, omfatter edamame, broccoli, agurk, avocado, tomater, råt oksekød og rejer.  

Der er heldigvis mange nicotinamidmononukleotid-rige fødevarer. NMN-næringsstoffet er mest udbredt i forskellige frugter og grøntsager. Heldigvis behøver ingen af disse frugter og grøntsager at være en fast del af din kost. NMN-rige grøntsager som broccoli og kål indeholder 0,25-1,12 og 0,0-0,90 mg NMN/100 g, frugt som avocado og tomat indeholder 0,36-1,60 og 0,26-0,30 mg NMN/100 g, mens råt oksekød har 0,06-0,42 mg NMN/100 g. Det er et godt madlavningshack at bemærke, at NMN nedbrydes over 95 grader Fahrenheit.

Så for at forhindre tab af NMN bør du tilberede dine grøntsager let ved at dampe dem. Du kan endda overveje at spise dem rå. Du kan gøre NMN mere tilgængeligt ved at dampe fiberholdige grøntsager som broccoli og kål let. Pas dog på ikke at overkoge dem. Da ingen af disse hører til i den eksotiske kategori, er her nogle nikotinamidmononukleotid-fødevarer, som du bør gå videre med og aktivt indarbejde i dine måltider. Lad os nu dykke ned i listen med fødevarer, der indeholder NMN.

Fødevarer, der indeholder nikotinamid-mononukleotid

 1. Mælk - Komælk er en god kilde til nikotinamid-ribosid (NR). Der er 3,9 µmol NAD+ i en liter frisk komælk. Næste gang du spiser mælk, øger du dit calciumindtag, bliver yngre og forsinker aldring.
 2. Fisk - Fisk er kendt for sin stærke aroma og sit bløde, hvide kød og spises over hele verden. Endnu en grund til at spise fisk er, at nogle fiskesorter indeholder ret store mængder NAD+. Mens tun er en anden fødevare, der indeholder nikotinamidmononukleotid i en mængde på 20,5 mg (milligram) NAD+, indeholder laks 10,1 mg pr. kop af den kemiske forbindelse. Det er tid til at få din dosis NMN via tun, sardiner og laks.
 3. Svampe - Svampe er en populær type nikotinamidmononukleotid-mad blandt forskellige samfund verden over. Afhængigt af opskriften kan de koges til en gryderet eller laves til en suppe. Vidste du, at crimini-svampe hjælper med at øge NAD-niveauet på en naturlig måde? Svampe har et højt indhold af NAD+. For eksempel får du 3,3 mg NAD+ og en høj kilde til NMN i hver kop Crimini Mushroom.
 4. Kylling - En anden middelmådig mulighed, som er velsmagende og en god kilde til NMN. Grillet, stegt eller grydestegt, uanset stilen, er kyllingekød en god kilde til NAD+, da det indeholder 9,1 mg (milligram) af denne kemiske forbindelse.
 5. Gær - Gær er en populær ingrediens, der bruges til at lave brød og andre bageriprodukter, da den får dejen til at hæve. Gær indeholder nikotinamid-ribosid (NR), en forløber for NAD. Faktisk indeholder gær mere NAD+ pr. del end det, der findes i mælk! Derfor kan indtagelse af bagværk med lidt gær bidrage til at blive yngre.
 6. Helkorn - Når grøntsager, madvarer eller korn koges eller forarbejdes, mister de deres næring og vitaminkilde. B3-vitamin indeholder også NR, som er forløberen for NAD. Derfor anbefales det, at du spiser rå grøntsager og tager fuldkorn i stedet for forarbejdede fødevarer.
 7. Grønne grøntsager - Som allerede nævnt indeholder grønne grøntsager alle mulige næringsstoffer, der er gavnlige på forskellige måder. Undersøgelser har vist, at grønne grøntsager er en god kilde til NAD for menneskekroppen. Nogle af disse grøntsager omfatter ærter og asparges, men der er også andre eksempler nedenfor.
 8. Avocado - Avocado er også en anden fødevare, der indeholder nikotinamidmononukleotid, med ca. 0,45-2,4 mg i hver 150 gram frugt. Avocado er en lækker og næringsrig frugt, som er perfekt til at smøre på brød eller lave til guacamole. De er kendt for deres sunde fedtstoffer, kalium og protein. Glem ikke at tilsætte den til alle dine yndlingsretter for at gøre dem ekstra cremede. Det er svært at finde nogen, der ikke elsker avocado.
 9. Broccoli - Broccoli er endnu et nikotinamidmononukleotid, som indeholder masser af andre sunde næringsstoffer. Du kan grille den, dampe den, dyppe den i din yndlingssalatdressing eller endda spise den rå. Den har et højt indhold af fibre og sunde kulhydrater, som fremmer en god fordøjelse. En portion broccoli på 148 gram indeholder ca. 0,37-1,68 mg NMN.
 10. Kål - Vidste du, at dit foretrukne cremede grilltilbehør faktisk indeholder NMN? En kop strimlet kål indeholder alt fra 0,175-0,78 mg NMN plus masser af kalium og C-vitamin. Det svarer til ca. 70 gram kål. Så inkluderer du coleslaw i din aftensmad i aften?
 11. Agurk - Agurker er lækre at snacke på eller tilføje til din yndlingssandwich eller -salat. Uanset hvordan du nyder disse hydrerende frugter, vil du også nyde noget NMN! Med 1 - 7,5 milligram NMN pr. 400 gram agurk er det en af de mest rigelige kilder til NMN.
 12. Edamame - Edamame er umodne sojabønner, der er kogt eller dampet og saltet. Det er også en fremragende kilde til NMN. I en portion på en kop får du 0,37-1,68 mg NMN. Og ikke nok med det, du får også imponerende 17 gram protein!

Mere om fødevarer, der indeholder NAD+

Det er interessant, at selv om NMN forekommer naturligt i mange fødevarekilder, kan man aldrig få nok MNM. For at bevise det skal du spise 100 kg broccoli, 69 kg avocado eller 416 kg oksekød bare for at få 250 mg NMN dagligt. Det er stort set umuligt, hvilket gør behovet for NNN-tilskud absolut nødvendigt.

Produktbillede af liposomal NMN fra Purovitalis

Interessant nok kan NMN tilsættes direkte til cellerne uden at blive omdannet til NAD. At vælge at tilføre NMN giver en mere direkte vej til at fremme cellemetabolismen. Det er et hurtigere middel til at fremme anti-aging. Desuden har nikotinamidmononukleotid forbedret insulinaktiviteten og -produktionen, hvilket resulterer i yderligere metaboliske fordele. Især kan NMN-tilskud hjælpe med at lindre metaboliske tilstande som diabetes, fedtleversygdom og fedme og forlænge longevity.  

Klik her for at lære, hvad longevity betyder.

Spisning af grøntsager, der er rige på NMN, vil hjælpe med at bevare din krops naturlige lagre af NAD+. Men hvis du vil være sikker på at få nok NMN og til en pris, der ikke belaster din bank, bør du overveje at tage et tilskud. Purovitalis bruger ingredienser af høj kvalitet og giver dig produkter, der kan hjælpe dig med at genvinde din styrke og energi, som da du var ung. NMN-tilskud fra Purovitalis er alt, hvad du behøver for at holde dine celler sunde og reducere tegn på aldring, samtidig med at du fremmer din vitalitet.

Det første tegn, du vil bemærke for at afgøre, om NMN-tilskud virker eller ej, er dit energiniveau. Du vil også have længere udholdenhed og ikke blive så hurtigt træt. Andre tegn kan være vægttab, forhøjede blodsukkerniveauer, der falder, følelsen af at være på toppen af dit spil og øget generel ydeevne fysisk og mentalt.

Som med alle kosttilskud hos Purovitalis vil du se den største fordel, hvis du foretager livsstilsjusteringer såsom at bevæge dig mere, spise en sund kost, håndtere din stress og sikre, at du får tilstrækkelig hvile.